GENÇLERE ÜCRETSİZ ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK EĞİTİMİ

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uğur Dershaneleri’nin işbirliği ile Kadıköy’de yaşayan, ekonomik durumu yetersiz, engelli ve dezavantajlı gençlere ‘Ücretsiz Üniversiteye Hazırlık Eğitimi’ başladı.

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uğur Dershaneleri, elele vererek Kadıköy’de önemli bir projeye imza attı. Bundan böyle ilçe sınırları içinde yaşayan ve ekonomik durumu dershaneye gitmeye el vermeyen gençlerle engelli ve dezavantajlı öğrenciler de ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık eğitimi alabilecek.
Üniversiteye Hazırlık Eğitimi, 24 Kasım Cumartesi günü derslerin yapılacağı Kemal Atatürk Lisesi’ndeki açılış töreniyle başladı.
Törene; Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri; Fahri Cürebal ve Hasan Demir, Kadıköy Halk Eğitim Müdürü Nuri Baş ile projeye yayın, ders programı ve ölçme-değerlendirme alanlarında destek olan Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Alparslan Alemdar katıldı.
Görme ve işitsel engellilerin de aralarında bulunduğu 150 öğrencinin sınıflarını gezen yöneticiler, gençlerle ve öğretmenleriyle sohbet ettiler. Kaymakam Kurubal, Belediye Başkanı Öztürk ile birlikte Hukuk Fakültesi mezunu olduklarını ve sıkı bir çalışmanın sonunda bugünlere geldiklerini söyledi. Kurubal “Sizden ricam, bu fırsatı iyi değerlendirmeniz. Bu yıl, eğlenmeyi bir kenara bırakın, derslerinize odaklanın. Üniversiteyi kazandıktan sonra her şey için vaktiniz olacak” dedi.
Belediye Başkanı Selami Öztürk ise “Sayın Kaymakamım fakülteyi 4 yılda bitirmiş, ben 8 yılda bitirebildim, ders çalışmayı pek sevmezdim. Sizin de çok sevmediğinizi biliyorum ama önünüzde bir yılınız var. Kaymakam Beyin dediği gibi bu yıl dişinizi biraz sıkın ve üniversiteye adım atın. Gerisi gelecektir zaten” diye konuştu.
150 öğrencinin katılımı ile başlatılan eğitim, 15 Haziran 2013 tarihine kadar devam edecek.