KÜÇÜK ELLER BÜYÜK HAYALLER

Gençlerden çocuklara hayat dersleri...

DERS DEĞİL OYUN!

Projenin yürütücüsü, İstanbul Gençlik Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Arınalp, “Bizden küçük kardeşlerimize rol model olmamız gerekiyor. Bu nedenle bu projeyi yürütüyoruz. Şuan pilot uygulamasını yapıyoruz Kadıköy'de. Daha sonra yaygınlaştırarak, sürdüreceğiz” açıklamasını yapıyor. Projeyi önce bir okulda yapmayı planladıklarını ancak Kadıköy Belediyesi'nin etüt merkezlerini duyunca burayı tercih ettiklerini anlatan Arınalp, “Bu etüt merkezleri çok hoşumuza gitti. Okul ortamı haricinde bir yer olması hoşumuz gitti. Okul binasının o kısıtlayıcılığından kaçınmış olduk. Çünkü biz çocuklara ders vermiyoruz. Onlara birşeyler öğretiyoruz elbette ama bunu oyunların içine yedirilmiş şekilde yapıyoruz ki daha eğlenceli bir şekilde benimseyebilsinler...” diyor. İstanbul Gençlik Platformu Derneği Onursal Başkan Doğa Can Coşar da projeye katılan gönüllü gençlerin, hiçbir çıkar beklemeden Kadıköylü çocuklara abi-ablalık etmesinin önemine dikkat çekerek, “Onlar sadece içinde yaşadıkları toplum için çalışıyorlar. Türkiye’de maalesef sınıflar arası uçurum var. İnsan bireysel değil toplumsal bir varlık. Ama biz bunu unutup sadece kendi ait olduğumuz sınıfın kalkınması için çabalıyoruz. Ancak Kadıköy gibi Türkiye'nin en yaşanabilir ilçesi seçilen bir yerde bile dezavantajlı grupta olan çocuklar var. Buna dikkat çekmek istiyoruz” diye konuşuyor. Küçük Eller Büyük Hayaller Projesi'nin Türkiye'deki genç nüfusu harekete geçirmede öncü olacağına inanan Coşar, şunları söylüyor; “Biz bugün bu gençlere yol açıyoruz. Bu minikler, büyüyüp de lise çağına gelince onlar da kendilerinden küçüklere örnek olacaklar. Bu bir bayrak yarışı... Bizlerin yaktığı bu ateş umarım tüm Türkiye'ye ilham verir. Çünkü artık Türkiye’deki gençlerin bazı şeylere kulağını, ağzını kapamaması gerek!”

ÇOCUKLAR HEVESLE GELİYOR

Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri Proje Koordinatörü Kadim Fırat ise liseli öğrencilerin bu projesinden büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, “Amacımız, bu gençlerle elele vererek topluma yararlı şeyler yapmak. Gençlerin bu projesi, bizim çocuk etüt merkezlerimizdeki
eğitim-öğretimi bütünlüyor. Çocuklar da çok mutlu. Etkinlikler, etüt merkezindeki ders saatleri dışında olmasına rağmen, seve seve, heyecanla geliyorlar. Demokratik bir ortamda fikirlerini ifade etme şansı buluyorlar” görüşünü ifade ediyor.