YARIYIL TATİLİNDE ÇOCUK KİTAPLARI GÜNLERİ

Yarıyıl Tatilinde
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇOCUK KİTAPLARI GÜNLERİ’NE DAVETLİSİNİZ…

"Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!"

Mustafa Kemal ATATÜRK

“Kadıköy Belediyesi Çocuk Kitapları Günleri” 25-31 Ocak tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde (Kozzy) tüm çocuk ve genç misafirlere kapılarını açıyor.

25 Ocak Cuma günü saat:17.00'de açılışı yapılacak çocuk kitapları günlerinde bir çok konuk yazar miniklerle buluşmaya hazırlanıyor. Sömestr tatiline denk gelen etkinliğe katılan yayınevleri şöyle;

KATILIMCI YAYINEVLERİ

·        ÇİZMELİ KEDİ YAYINLARI
·        DOĞAN KİTAP YAYINLARI
·        DOĞAN EGMONT YAYINLARI
·        EVEREST YAYINLARI
·        NESİN YAYINLARI
·        YAPI KREDİ YAYINLARI
·        MAVİ BULUT YAYINLARI
·        İŞ KÜLTÜR YAYINLARI
·        TUBİTAK YAYINLARI
·        CAN YAYINLARI
·        ODA YAYINLARI

·        İLETİŞİM YAYINLARI
·        BU YAYINLARI
·        ALTIN KİTAPLAR
·        REMZİ KİTABEVİ
·        CUMHURİYET YAYINLARI
·        BULUT YAYINLARI
·        GÜLOĞLU YAYINLARI
·        SOKAK KİTAPLARI YAYINLARI

20’ye yakın yayınevinin  katılımıyla gerçekleşecek programda, söyleşi-imza günleri, öykü canlandırma  ve  okuma atölyeleri gibi bir çok etkinlik yer alıyor.

Söyleşi- imza-atölyeler:

25 Ocak 16.00 Yazar Hikmet Temel Akarsu: Roman, öykü,deneme,makale, eleştiri,oyun ve senaryo yazarlığı dahil olmak üzere edebiyatın tüm alanlarında ürün veren çevreci yazarımız, çocuklarla çevre bilinci ve duyarlılığı üzerine sohbet edip kitaplarını imzalayacak.

26 Ocak 11.00-17.00 Yazar Meltem Kanoğlu: “Günümüz insanlarının kaynaklarını hızla tükettiği ve kirlettiği dünyamızı nasıl bir gelecek bekliyor? Bundan birkaç yüzyıl sonra yeryüzü şimdiki gibi mi olacak, yoksa çok daha farklı mı?”  Dış Dünya Gezisi, Ani Sel, Tohum İzcileri ve Vadideki Yerleşke kitaplarının yazarı gün boyunca, standında minik ziyaretçilerini ağırlayacak ve kitaplarını imzalayacak.

26 Ocak 16.00 Yazar Yılmaz Yeşildağ: “Futbolda Güzellik Aynalardan Sorulmaz” diyen yazarımız minik okurları ile spor ve yaşam üzerine sohbet edip kitaplarını imzalayacak.

27 Ocak 11.00-18.00 arası: Afacan Kedi Garfield ile tanışma ve imza

27 Ocak 15.00 Öykü Canlandırma Atölyesi
İki afacan Lilya ve Minka. Onların başından geçen hikayelerin ne olduğunu bilen var mı? Bilmiyorsanız iyi o zaman çünkü sizleri Lilya ve Minka’nın “lastik pabuçlarını” aramaya hikayeyi yeniden yazmaya davet ediyoruz.

27 Ocak 16.00 Yazar Nurgül Ateş: Sıra dışı olaylar yaşayan sıradan bir kahraman Bay sinirli… Gece yarısı duyduğu bir ses yüzünden uykusu kaçan bir tavşan… Arkadaşının anlattığı öykülerden korkan bir çocuk…  Çocukların iletişim sorunlarını birbirinden güzel öyküleri ile ele alan Nurgül Ateş kitap günlerinde çocukları eğlenceli  bir sohbete davet ediyor.

28 Ocak 14.00 Öykü Canlandırma Atölyesi: Çocukların ilgiyle katılacağı, yaratıcılığın en üst seviyede tutulacağı  bu interaktif çalışmada bugün Can Yayınlarından Yazar Göknil Genç’in yazdığı bir vagonun hikayesi canlandırılıyor. Bu nasıl bir vagon mu? Nasıl bir hikaye mi gelin birlikte düşünelim birlikte canlandıralım…….

28 Ocak 16.00 Yazar Derman Bayladı: Yazarımız, Akhilleus, Odysseus, Bizans’ta üç imparatoriçe; Theodora, Irını, Zoe ve Herkül gibi mitoloji üzerine yazmış olduğu kitaplarıyla  ve merak uyandıran anlatışıyla sizleri bu  ilginç bir söyleşiye  çağırıyor.

29 Ocak 14.00 Yazar Ayşe Gülten Kırıcı:Öğrencileriyle geçen yıllarını anı kitaplarına dönüştüren yazarımızın keyifli sohbetine davetlisiniz.

30 Ocak 17.00 Öykü Canlandırma Atölyesi: İnteraktif
Büyük, kocaman bir fil mi daha güçlü yoksa rengarenk bir kelebek mi, zıp zıp tavşan mı daha hızlı yoksa  bir karınca mı?
Bu masalın kahramanı herkes. Herkes nasıl kuruyorsa masalını, nasıl yazıyorsa kitabını O olur kahramanı.